Charmen med tarmen, hur Felicia läkte sin tarm med ren mat och Superfood!

Charmen med tarmen, hur Felicia läkte sin tarm med ren mat och Superfood!

För många är problem med magen en vardag och någonting de flesta tror man helt enkelt får leva med. Så behöver det nödvändigtvis inte vara.

Häng med på min resa från att ha ständiga akuta toabesök, magont och uppsvälldhet till att kunna äta det mesta idag och ha en fin tarmbalans. 

Hur allt började

Det började med att jag under en lång tid struntat i vad jag stoppat i mig, det var en stressig period i livet och jag var just då tacksam över det jag faktiskt hann att få i mig. Det skulle gå fort, så det mesta blev dessvärre inte lagat från grunden. Det slutade med att jag dagligen fick magknip så fort jag ätit och att jag blev trött och hängig. 

Vändningen och förändringen

En dag så fick jag nog, det behövdes nämligen minst 2-3 omeprazole om dagen för att min mage ens skulle kunna smälta maten. Det var inte hållbart och jag behövde en förändring. Efter mycket sökande så hittade jag faktiskt hem. Att introducera mycket fibrer i kosten, utesluta gluten, mejeri och även socker. Jag behövde även koka eller ånga alla grönsaker de första veckorna för att magen skulle hålla. Jag åt också mycket kimchi och surkål, men även drack jag både köpt komucha och gjorde en egen. Kombucha är inte något för alla, och det ska heller inte drickas för mycket av. Men för mig var det ett otroligt lyft och något jag unnade mig 1 gång i veckan för att boosta mina tarmar. Jag började även introducera superfood och matsmältningsenzymer som passade perfekt för just mig och mina behov. 

Den superfood jag lade till min kost och gör att magen mår bättre än någonsin och är mycket mer motståndkraftig: 

Belly Boost som man hör endast via namnet boostar magen med nyttigheter, oj vad jag tycker om denna produkt. Det är inte konstigt att det är superfood and berries bästsäljare och att det dagligen blev frågor om när Belly Boost kommer tillbaka på lagret när den tog slut. Den räddar min mage och jag kommer aldrig sluta med den!

Detox Deluxe som hjälper mig att få i mig nödvändiga vitaminer och mineraler som finns i algerna. Efter att ha intagit Detox Deluxe varje dag i snart 12 veckor har inte bara magen mått bättre utan även min hy! Den har så mycket mer lyster än vad den hade förut. 

Hormone Harmony är också en riktigt viktig produkt i kroppens inre läkning. Jag har även haft hormonella obalanser som en bieffekt av min försämrade tarmhälsa och näringsbrist. Hormone Harmony har boostat med viktiga näringsämnen för fertilitet och hormonernas normala funktion. Med Hormone Harmony har även mina naglar bivit tjockare och håret har fått bättre kvalitet! 

Introducera den gamla matvanan

Efter ca fyra veckor med denna nya kostomläggning så hamnade jag på ett kalas där både smörgåstårtan, kaffet och fikat tidigare skulle fått min mage att totalt kapitulera. Men eftersom den sakta börjat läka, kunde jag faktiskt äta och dricka vad som erbjöds på kalaset utan något magknips-anfall. Det var första gången på flera år det gick så bra. Jag mådde inte helt bra efter den måltiden dock och det lockar inte att göra om det, men jag vet nu att om jag måste äta något liknande igen så fixar jag det.

Felicia

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare