6 kostförändringar jag gjorde för att läka min IBS

6 kostförändringar jag gjorde för att läka min IBS

Hej! Sindy heter jag och i detta inlägg får ni läsa hur jag på naturlig väg läkte min IBS. 

Min bakgrund med IBS

Uppblåst och kramper. Så länge jag kan minnas har problem med magen varit en del av min vardag. Periodvis så illa att jag valde att avstå från mycket med rädslan att inte ha nära till toalett eller kunna vila magen. Läkare kunde hitta några specifika allergier eller fel i magen, därav fick jag diagnosen IBS.  

Varför jag ville göra en förändring

Min läkares råd var att äta utefter en Foodmap diet. Vilket dessvärre inte hade någon större effekt på min mage. Läkemedel är något jag försöker undvika så gott det går, och vill vara så naturlig som möjligt. Därför bestämde jag mig för att förändra min kost och läka min mage på det sättet.

Vad som hjälpt mig:

 • Börjat använda Bella Boost. Upplever min mage mycket lugnare och mindre uppblåst
 • Börjar alltid dagen med en fiberrik frukost. Gröt är min favorit, den sätter igång magen och skapar en bra grund för dagen
 • Jag dricker mycket vatten - i samband med måltider och emellan
 • Slutat dricka kaffe & andra koffeindrycker - bytt ut det till te
 • Äter mer fett, från fisk, nötter, avokado etc - hjälper tarmen att processa maten
 • Minskat på socker och sötningsmedel - känner mig mindre uppblåst

Med hjälp av dessa förändringar kan jag idag kan äta i princip vad som helst utan att tänka mig för. Jag hoppas att detta kan hjälpa någon annan!

Notera att detta blogginlägg är en personlig upplevelse och vad som läker ens IBS är individuellt. Rådfråga din läkare vid besvär.

Sindy

 

 

Läs mer om IBS & Belly Boost 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare