Kost och sköldkörtelhälsa

Kost og skjoldbruskkirtel sundhed

Skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er en kirtel placeret i nakken og spiller en meget vigtig rolle i kroppens stofskifte. Det producerer to vigtige hormoner, triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4), som er med til at regulere, hvordan kroppen bruger energi og påvirker mange af kroppens funktioner. Skjoldbruskkirtelhormoner er nødvendige for at opretholde kroppens homeostase, herunder regulering af kropstemperatur, hjerteslag, stofskifte og meget mere. Hvis skjoldbruskkirtlen ikke fungerer korrekt, kan det føre til forskellige sundhedsproblemer, herunder hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtel) og hyperthyroidisme (overaktiv skjoldbruskkirtel).

Kost

 • Ashwagandha: Har anti-inflammatoriske egenskaber, hvor nogle skjoldbruskkirtelsygdomme er forbundet med betændelse. Ashwagandha kan være med til at reducere betændelse og derved reducere påvirkningen af ​​skjoldbruskkirtlen. Kan også hjælpe kroppen med at tilpasse sig stress. Kronisk stress kan påvirke skjoldbruskkirtlens sundhed negativt, så reduktion af stressniveauer kan være gavnligt for mennesker med skjoldbruskkirtelproblemer.
 • Lucuma : Lucuma er en frugt fra Sydamerika, der er rig på antioxidanter, fibre og vitaminer, herunder vitamin A og C. Selvom den ikke er direkte forbundet med skjoldbruskkirtlens sundhed, kan dens ernæringsmæssige egenskaber være gode for den generelle sundhed og støtte til immunsystemet.
 • Maca: Maca er en rodplante, der ofte bruges som et kosttilskud. Det er blevet anset for at have adaptogene egenskaber, der kan hjælpe kroppen med at håndtere stress. Stresshåndtering er vigtig for at understøtte skjoldbruskkirtlens sundhed.
 • Kanel: Kanel er et krydderi, der ikke er direkte forbundet med skjoldbruskkirtlens sundhed, men det har vist sig at have potentielle fordele for blodsukkerkontrol og kan hjælpe med at forhindre blodsukkerudsving, hvilket er vigtigt for mennesker med skjoldbruskkirtelproblemer.
 • Jod: Jod er et vigtigt mineral, som skjoldbruskkirtlen har brug for for at producere sine hormoner. For eksempel. findes i fisk, skaldyr og alger. Men husk, at det skal være et kontrolleret jodindtag, for for meget jod kan være skadeligt.
 • Selen: Selen er en antioxidant, som hjælper med at beskytte skjoldbruskkirtlen. For eksempel. findes i nødder, frø og bælgfrugter.
 • B-vitaminer: B-vitaminer, især B12 og B6 er vigtige for skjoldbruskkirtlens sundhed. For eksempel. findes i fisk, kød, æg og grønne bladgrøntsager.
 • Fiberrig kost: Fiberrig kost hjælper dig med at styre din vægt og regulere blodsukkerniveauet, vigtigt i tilfælde af problemer med skjoldbruskkirtlen.
 • Afbalanceret kost: Få en afbalanceret kost med en god blanding af proteiner, kulhydrater og sunde fedtstoffer for at understøtte kroppens stofskifte. Undgå derfor overforbrug af sojaprodukter og koffeinholdige drikke, da nogle mennesker reagerer negativt på dette.
 • Gluten- og laktoseintolerance . Nogle mennesker med problemer med skjoldbruskkirtlen kan være følsomme over for især gluten eller laktose. Så prøv at undgå dem i din kost, hvis du er følsom over for det.

Læs mere om hvordan Maria helbredte hendes skjoldbruskkirtel her!

Læs mere om Skjoldbruskkirtlen, Superfood og hvordan kosten kan påvirke her!

Læs om myter og sandheder om hormonbalance her!

Hormon harmoni

Hormon Harmony er en speciel blanding af økologisk superfood, der bidrager til normale hormonniveauer, ro og fokus. Denne blanding understøtter også den normale funktion af skjoldbruskkirtlen og indeholder ashwagandha, lucuma, maca, kanel og gojibær - helt naturlig & vegansk kost i pulverform.

Hormon Harmony kan tages regelmæssigt eller i perioder, hvor du ønsker at skabe balance. ( Anvendelse: 1 - 2 tsk/dag)

Kilder:
https://www.1177.se/Uppsala-lan/sjukdomar--besvar/hormoner/skoldkorteln/

Takaisin blogiin
 • Detox Bowl

  Lääke hyvinvointiisi

  72 tunnin detox-ohjelman tarkoituksena on antaa kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavaa ja puhdistavaa ruokaa. Reseptit koostuvat vihreistä juomista, smoothieista, salaateista ja superfood-sekoituksistamme
  Detox Deluxe,Berry KaunisjaBelly Boost.

  Lue lisää hoidosta 
 • Hälsokuren

  Lääke vahvemmalle itselle

  5 päivän hyvänolon ruokavalio on suunniteltu antamaan kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavia ja puhdistavia ruokia. Reseptit sisältävät puhdasta ja ravitsevaa ruokaa vihreiden juomien, smoothien, salaattien ja superfood-sekoitteemme muodossa
  Health Haven, Berry KaunisjaProteiinivoimaa.

  Lue lisää hoidosta 

Paras myyjä