Antiinflammatorisk kost

Anti-inflammatorisk kost

Hvad er antiinflammatorisk kost?

Det er en form for diæt, der har til formål at reducere inflammation i kroppen, især kronisk inflammation.

Betændelse er en naturlig reaktion fra kroppen, når den forsvarer sig mod skader, infektioner eller andre trusler. Det er en vigtig del af vores forsvarsmekanisme. Men kronisk betændelse, som varer i lang tid uden nogen klar trussel, kan være skadelig og forbundet med en række sundhedsproblemer.

Her er nogle grundlæggende principper for en anti-inflammatorisk diæt:

 1. Frugt og grønt: Spis en række forskellige frugter og grøntsager, fordi de er rige på antioxidanter og andre næringsstoffer, der kan reducere betændelse. Mørke bladgrøntsager, bær og farverige grøntsager som tomat, gulerod og broccoli er gode muligheder. Lav smoothies med nogle af vores superfood-blandinger for en god start på dagen.

 2. Fisk: Inkluder fed fisk som laks, makrel og sardiner i din kost. Disse er rige på omega-3 fedtsyrer, som har anti-inflammatoriske egenskaber.

 3. Sunde fedtstoffer: Brug den rigtige slags fedt, såsom olivenolie, avocadoer og nødder, i stedet for mættet fedt og transfedt, der findes i forarbejdet og fastfood.

 4. Fuldkorn: Vælg fuldkorn som quinoa, brune ris og havre i stedet for raffinerede kulhydrater som hvidt brød og hvide ris.

 5. Lavt eller intet sukker: Undgå for stort indtag af sukker og sukkerholdige drikke, da sukker kan øge betændelse i kroppen.

 6. Krydderier og krydderurter: Brug krydderier og krydderurter, der har anti-inflammatoriske egenskaber, såsom ingefær, gurkemeje og hvidløg. Opskriftstip er vores Mellow Yellow med gurkemeje, ingefær og Berry Beautiful.

 7. Reducer rødt kød og forarbejdede fødevarer: Reducer dit indtag af rødt kød og forarbejdede fødevarer såsom hotdogs og bacon, da de kan øge inflammationen.

 8. Antioxidantrige drikke : Grøn te og matcha-te er rige på antioxidanter og har vist sig at have anti-inflammatoriske egenskaber. Vores superfood mix Berry Beautiful er fuld af antioxidanter, som kan hjælpe dig med at opretholde immunsystemets normale funktion.

Hvad skal du ikke spise for at reducere risikoen for kronisk betændelse i din krop:

 • Kulhydrater som f.eks brød, hvid pasta, kager og kiks.
 • Transfedt, en type umættede fedtsyrer
 • Mejeriprodukter
 • Kaffe og te (ikke grøn te)
 • Sukker
 • Soda
 • Alkohol

Det er vigtigt at huske, at en anti-inflammatorisk diæt er en del af en sund livsstil, der også inkluderer regelmæssig motion, tilstrækkelig søvn og stresshåndtering. Hvis du har specifikke helbredsproblemer eller medicinske behov, bør du konsultere en læge.

Kilder: https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/foods-that-fight-inflammation

Takaisin blogiin
 • Detox Bowl

  Lääke hyvinvointiisi

  72 tunnin detox-ohjelman tarkoituksena on antaa kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavaa ja puhdistavaa ruokaa. Reseptit koostuvat vihreistä juomista, smoothieista, salaateista ja superfood-sekoituksistamme
  Detox Deluxe,Berry KaunisjaBelly Boost.

  Lue lisää hoidosta 
 • Hälsokuren

  Lääke vahvemmalle itselle

  5 päivän hyvänolon ruokavalio on suunniteltu antamaan kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavia ja puhdistavia ruokia. Reseptit sisältävät puhdasta ja ravitsevaa ruokaa vihreiden juomien, smoothien, salaattien ja superfood-sekoitteemme muodossa
  Health Haven, Berry KaunisjaProteiinivoimaa.

  Lue lisää hoidosta 

Paras myyjä