Nypon

Hybenrose

Hyben- For din hud, dit immunsystem, dine urinveje og din fordøjelse!

Hvorfor er hyben?

Hyben er frugterne af den smukke hybenrose, der dukker op, efter at de sødt duftende lyserøde blomster er falmet. Hyben indeholder en høj mængdevitamin A og C, mineraler. C-vitamin, understøtter ikke kun dit immunforsvar, men hjælper også med at holde dine led sunde og mobile. C-vitamin spiller også en rolle i normal kollagendannelse i kroppen. Vitamin A er nødvendig for at syn, hud og slimhinder kan fungere normalt.Derudover indeholder hyben mineraler som jern, calcium, kalium og magnesium. Hyben indeholder også meget folinsyre i hyben og er meget gavnligt for gravide eller de kvinder, der ønsker at blive gravide.

 

Hvorfor er hyben god??

Styrker immunforsvaret

Et stærkere immunsystem betyder bedre beskyttelse mod bakterier, vira, hals- og kropsinfektioner og tilbagevendende forkølelse. Har en indvirkning på at reducere blodtryksfald, lindrer migræne, hjertearytmier, psoriasis, PMS, ledsmerter og humørsvingninger.

Fytokemikalier i hyben er med til at styrke immunforsvaret og holde kroppens celler unge, fordi de indeholder anti-aging egenskaber. Hybenrosen har længe været brugt til at opbygge og rense kroppens bindevæv i f.eks. venesystemet og til at understøtte elasticiteten af f.eks. knoglerne, hjernen og hjertets årer. 

Fremmer hudens glød og heler mave og tarme

Udover at fremme pigmentering i huden, understøtter hyben hudens elasticitet, hjælper med muskelkramper, hæmmer fedtoplagring i venerne. Derudover regulerer hyben fordøjelsen, reducerer forstoppelse, træthed, tarmposer, hæmorider, blæreproblemer og mavekramper. Hyben anses for at være lige så effektive mod urinvejsinfektioner som tranebær.

Hyben er dog blevet brugt ikke kun på mennesker, men også på heste for at styrke immunforsvaret, bruskdannelse, anti-inflammatoriske effekter.

Led og slidgigt kan have gavn af hybenpulver

Ud over at reducere ledsmerter indeholder hyben galactolipid GOPO, et stof, der har anti-inflammatoriske egenskaber. GOPO består af fedtsyrer og sukkerarter. Lokalt virker hybenpulveret, så de hvide blodlegemer ikke kan skynde sig lige så hurtigt til betændelsen og mindsker dermed hævelsen og smerten. Dette gør dig mere mobil og har færre smerter.

Forskellige undersøgelser har vist, at et dagligt indtag af hybenpulver mindsker ledsmerter som f.eks. slidgigt og gigt. Og forskerne mener, at hybenpulveret virker lokalt ved at reducere de hvide blodlegemers vej til betændelse. Når blodcellerne bevæger sig langsommere, aftager smerten og hævelsen også, og leddene bliver mere mobile.

Kilde:Fælles Akademi 

Opskrifter der indeholderBær smuk

Proteinrig smoothie med smag af sommer

Hurtig, luftig og lyserød smoothie

Jordbærskål med Berry Beautiful

Eksotisk smoothie med Berry Beautiful

 

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende