Varför det är viktigt att komplettera sin kost med protein?

Hvorfor er det vigtigt at supplere din kost med protein?

Protein er et af de tre makronæringsstoffer, som kroppen har brug for for at fungere optimalt, de to andre er kulhydrater og fedt. Protein er vigtigt for kroppen til at opbygge og reparere væv, herunder muskler, knogler, hud, hår og negle.

Her er nogle grunde til, at det er vigtigt at supplere din kost med protein:

 • Muskelopbygning og restitution: Protein er afgørende for at opbygge og reparere muskler, hvilket især er vigtigt for mennesker, der træner eller er fysisk aktive.
 • Mættende effekt: Protein er længere om at fordøje end kulhydrater og fedt, hvilket kan hjælpe med at holde dig mæt længere og mindske risikoen for overspisning.
 • Stabiliser blodsukkerniveauet: Proteiner kan hjælpe med at holde blodsukkerniveauet stabilt ved at bremse optagelsen af ​​sukker fra kulhydrater.
 • Støtte immunsystemet: Proteiner er vigtige for at danne antistoffer og enzymer, der understøtter immunsystemet.
 • Vedligeholdelse af knoglevæv: Proteiner er en vigtig bestanddel af knoglemasse og kan hjælpe med at forhindre osteoporose.

Hvilke superfoods indeholder protein og er gode?

Der er mange naturlige fødevarer, der indeholder høje niveauer af protein og også indeholder andre vigtige næringsstoffer. Nogle af de mest populære "superfoods", der indeholder protein omfatter:

 • Quinoa: Quinoa er et frø rig på protein, med omkring 8 gram protein pr. 1 kop kogt quinoa. Det indeholder også fibre, magnesium og folat.
 • Chiafrø: Chiafrø indeholder omkring 4 gram protein pr. 2 spiseskefulde og er også en god kilde til omega-3 fedtsyrer, fibre, calcium og jern.
 • Linser: Linser er en billig og nem kilde til protein, med omkring 18 gram protein per 1 kop kogte linser. De indeholder også fibre, jern og folat.
 • Nødder og frø: Nødder og frø, såsom mandler, pistacienødder, græskarkerner og solsikkekerner, indeholder protein og sundt fedt. En ounce mandler giver omkring 6 gram protein.

Det er vigtigt at have en afbalanceret kost med en række forskellige fødevarer for at sikre, at du får nok protein og andre næringsstoffer.

Hvorfor skal du bruge proteinpulver, der indeholder økologisk ærteprotein og hampeprotein

Økologisk ærteprotein og hampprotein er begge vegetabilske proteinkilder, der kan bruges som alternativer til animalske proteinkilder:
 • Vegetabilsk protein: For folk, der følger en vegetarisk eller vegansk kost, eller som ønsker at reducere deres indtag af animalsk protein af forskellige årsager, kan økologisk ærteprotein og hampeprotein være gode alternativer til animalske proteinkilder.
 • Nem at tage: Proteinpulver kan være en bekvem og let tilgængelig kilde til protein, som er nem at tage med og bruge, når det er nødvendigt, såsom efter træning eller som snack.

Vidste du, at vores Protein Power indeholder 80% økologisk hamp- og ærteprotein Læs mere her.

Generelt har de fleste mennesker brug for en vis mængde protein i deres kost for at bevare sundhed og velvære. Hvor meget protein der skal til afhænger af faktorer som alder, køn, vægt, aktivitetsniveau og helbred. Det er altid bedst at tale med en læge eller en ernæringsekspert for at bestemme dit specifikke proteinbehov.

 

Kilder:

Fødevarestyrelsen. (2021). Protein, Chiafrø, Nødder og frø, Æg

Naturfredningsforeningen. (2021). Hamp protein.

Økoweb. (2021). Ærteprotein en trendy proteinkilde..

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende