Vad skiljer sig mellan vegetarisk och vegansk kost?

Hvad er forskellen mellem en vegetarisk og en vegansk kost?

Vegetarisk og vegansk kost er begge livsstile, der udelukker indtagelse af animalske produkter, men der er nogle vigtige forskelle mellem dem:

Vegetarisk kost: En vegetarisk kost udelukker kød fra fugle og dyr, men tillader stadig indtagelse af andre animalske produkter såsom mælk, æg og honning. Der er forskellige typer vegetarisk kost, herunder lakto-vegetarisk (som inkluderer mejeriprodukter, men ingen æg), lakto-ovo-vegetarisk (som omfatter både mejeriprodukter og æg) og ovo-vegetarisk (som inkluderer æg, men ingen mejeriprodukter) .

Vegansk kost: En vegansk kost udelukker alle former for animalske produkter, herunder kød fra alle dyr, mejeriprodukter, æg og honning. Den fokuserer udelukkende på at indtage fødevarer af vegetabilsk oprindelse, såsom frugt, grøntsager, korn, nødder, frø og bælgfrugter.

Vidste du, at alle vores produkter er veganske...?

Bælgplanter - en vigtig ernæringskilde i den vegetariske og veganske kost:

 • Proteinrige : Bælgplanter er en fremragende kilde til vegetabilsk protein, som er vigtigt for muskelopbygning og kropsfunktioner. Vores produkt Protein Power indeholder blandt andet ærteprotein, som en proteinrig kilde.
 • Rig på fibre: De er også rige på kostfibre, som fremmer fordøjelsen, giver en mæthedsfornemmelse og hjælper med at regulere blodsukkerniveauet.
 • Lavt fedtindhold: De fleste bælgfrugter har lavt indhold af mættet fedt og indeholder normalt intet kolesterol, hvilket fremmer hjertesundheden.
 • Kulhydrater med lavt glykæmisk indeks: Kulhydraterne i bælgfrugter optages langsomt i kroppen, hvilket bidrager til et jævnt energiniveau og stabile blodsukkerniveauer.
 • Rig på næringsstoffer: Bælgplanter indeholder en række vigtige næringsstoffer som jern, zink, magnesium, kalium, folat og forskellige B-vitaminer, som er vigtige for at bevare et godt helbred og velvære.
 • Alsidighed: De kan bruges på mange forskellige måder i madlavningen, hvilket gør dem til en alsidig ingrediens til at skabe forskellige smagsvarianter og retter.
 • For eksempel på bælgfrugter: Brune bønner, Kidneybønner, Bondebønner, Sojabønner, Ærter, Kikærter, Gule, grønne og røde linser.
Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende