Vad är superfood och varför är det bra för oss?

Hvad er en superfood, og hvorfor er det godt for os?

Superfood-kategorien omfatter en række forskellige fødevarer såsom svampe, te, alger, urter, krydderier, frugter og bær. De indeholder alle mængder af vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Super mad, superfrugt eller superpulver er et fællesnavn for de fødevarer, der er rige på næringsstoffer og ofte købes i koncentreret form. Hvorfor det er vigtigt for os at balancere vores kost med superfoods er at skabe et tilskud til de næringsstoffer, vi ikke får den rigtige mængde af af forskellige årsager. Det kan f.eks. være det, fordi jorden og overdrevene er blevet udvasket af vigtige stoffer, som vi ellers ville få gennem den mad, vi spiser. Vitamin- og mineralmangel bliver også mere almindelig, fordi vi oftere spiser hel- eller halvfabrikata, hvor meget af næringen er fjernet.

Almindelige superfoods, som vi sikkert har hørt om, er ingefær, hyben, gurkemeje og kanel (Ceylon). Men i kategorien finder vi også flere superfoods såsom alger kaldet spirulina og chlorella, hormonbalancerende maca eller opkvikkende grønne blade som matcha og guarana.
Dybe, stærke farver og smage og aromaer skabes af fytokemikalier og de sunde fedtstoffer og fibre, som superfoods indeholder, mindsker risikoen for alvorlige sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og kræft.
Fordelen ved superfoods er, at de anses for gavnlige for vores sundhed og velvære, da de normalt er antioxidantrige med høje doser af polyfenoler, der kan hjælpe os med at booste kroppens immunforsvar og leve et længere og sundere liv.

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende