Myter och sanningar om Hormonell balans

Myter og sandheder om hormonbalance

Hormonel balance er nøglen til at føle sig stærk, energisk og i sync med din krop. Ved at træffe informerede valg om kost, motion og livsstil kan vi bedst understøtte vores hormoner. Her er nogle myter og sandheder om hormonbalance:

Myte: Hormonel ubalance er kun et problem for kvinder.

Sandhed: Hormonel ubalance påvirker både mænd og kvinder, hvilket kan forårsage symptomer som søvnforstyrrelser, træthed, humørsvingninger og vægtøgning. Begge køn har forskellige hormoner, der regulerer forskellige funktioner i kroppen, herunder stofskifte, energiniveauer og det reproduktive system.

Læs mere om mandlig hormon ubalance

Læs 3 tips til hormonbalance

Myte: En gang ude af balance, altid ude af balance.

Sandhed: Hormonelle ubalancer kan være midlertidige og ændre sig over tid. Gennem de rigtige tiltag og livsstilsændringer kan du hjælpe din krop tilbage til en mere afbalanceret tilstand.

Myte: Hormonbalancen er kun relateret til kønshormoner.

Sandhed: Alle hormoner såsom østrogen, testosteron, skjoldbruskkirtelhormoner osv. er alle vigtige for at skabe hormonbalance. Hormonelle ubalancer kan påvirke alt fra humør til stofskifte.

Myte: Hormonelle ubalancer påvirker kun ældre mennesker.

Sandhed: Hormonelle ubalancer kan påvirke mennesker i alle aldre. Unge kan opleve ubalancer i puberteten, kvinder kan opleve dem i menstruationscyklussen, og både mænd og kvinder kan blive påvirket af hormonelle ændringer med alderen.

Myte: Kun medicin kan rette op på hormonelle ubalancer.

Sandhed: Livsstilsændringer såsom kost, motion, stresshåndtering og tilstrækkelig søvn kan spille en vigtig rolle i at genoprette hormonbalancen. Medicin kan være nødvendig i nogle tilfælde, men det er ikke altid den eneste løsning.

Myte: Det er umuligt at påvirke hormonbalancen gennem kosten.

Sandhed: Kost spiller en stor rolle i hormonbalancen. At spise en nærende kost, der indeholder gode fedtstoffer, proteiner og fibre, kan hjælpe med at regulere hormonniveauet og reducere inflammation.

Vores superfood mix Hormon Harmony er en speciel blanding af økologisk superfood, der bidrager til normale hormonniveauer, ro og fokus. Denne blanding understøtter også skjoldbruskkirtelfunktionen og indeholder ashwagandha, lucuma, maca, kanel og gojibær.

Kilder:
https://www.1177.se/Uppsala-lan/sjukdomar--besvar/hormoner/
https://werlabs.se/kunskapsbank/vanliga-typer-av-hormonell-obalans-hos-kvinnor/
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22673-hormonal-imbalance
Tilbage til blog
  • Detox Bowl

    Kuren mod dit velvære

    Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
    Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

    Læs mere om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren til et stærkere selv

    5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
    Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

    Læs mere om kuren 

Bedst sælgende