Att äta rena livsmedel

Spise ren mad

"Naturvarer" refererer normalt til fødevarer og produkter, der ikke har gennemgået en omfattende forarbejdning og er så tæt på deres naturlige, oprindelige form som muligt. Disse varer inkluderer normalt minimale eller ingen tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller syntetiske stoffer.

Fordele ved at rense mad:

 • Ernæringsrigdom: Rene fødevarer er ofte rige på vigtige næringsstoffer såsom vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter. De kan hjælpe med at sikre, at du får de nødvendige næringsstoffer til at understøtte dit helbred.
 • Færre tilsætningsstoffer: Rene fødevarer indeholder normalt færre tilsætningsstoffer såsom konserveringsmidler, farvestoffer og smagsforstærkere. Dette kan reducere risikoen for eksponering for potentielt skadelige kemikalier.
 • Bedre blodsukkerstyring: Uraffinerede fødevarer såsom fuldkorn, bælgfrugter og grøntsager har et lavt glykæmisk indeks, som kan hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet og reducere risikoen for type 2-diabetes.
 • Forbedret fordøjelse: Fødevarer rige på fibre, såsom fuldkorn og grøntsager, fremmer en sund fordøjelse og kan hjælpe med at forhindre forstoppelse.
 • Vægtkontrol: Rene fødevarer er ofte lavere i kalorier og fedt end forarbejdede alternativer. At inkludere dem i din kost kan hjælpe dig med at kontrollere din vægt.
 • Reduceret indtag af usunde stoffer: Ved at undgå forarbejdede fødevarer reducerer du dit indtag af salt, sukker og transfedtstoffer, som er forbundet med forskellige helbredsproblemer, herunder hjerte-kar-sygdomme.
 • Bedre smag: Rene fødevarer kan ofte have en mere autentisk og fyldigere smag end forarbejdede alternativer, hvilket kan gøre måltider mere tilfredsstillende og underholdende.
 • Reduceret indtag af skadelige kemikalier: Rene fødevarer har normalt mindre mængder af pesticider og andre kemikalier, der kan bruges i dyrkning og forarbejdning af fødevarer. Ved at spise økologisk eller fødevarer dyrket med færre kemikalier, kan du reducere din eksponering for disse stoffer.

Eksempler på rene fødevarer:

 1. Friske frugter og grøntsager : Friske frugter og grøntsager, der ikke har gennemgået forarbejdning eller konservering. Disse fødevarer er rige på næringsstoffer og fibre.
 2. Nødder og frø: Uforarbejdede nødder og frø, såsom mandler, valnødder og chiafrø, som er rige på sunde fedtstoffer og proteiner.
 3. Økologiske produkter: Økologisk mad er ofte en form for naturgoder, fordi det er dyrket og produceret med minimal brug af pesticider og kemikalier.
 4. Lokale og sæsonbestemte fødevarer: Fødevarer, der er lokalt produceret og sæsonbestemt, har ofte en naturlig kvalitet og friskhed. Læs mere om at spise i sæsonen her!
 5. Naturlige olier: Olier koldpressede fra frø eller nødder, såsom olivenolie, kokosolie og nøddeolier, er naturlige produkter, der bruges i madlavning og hudpleje.
 6. Grøn te: Grøn te er mindre forarbejdet end sort te og er kendt for sine sundhedsmæssige fordele på grund af dens naturlige antioxidanter.Her er en opskrift på en ansigtsmaske med grøn te og Detox Deluxe!
 7. Naturlige sødestoffer : Sødestoffer som honning, ahornsirup og agavesirup betragtes som mere naturlige end raffineret sukker eller kunstige sødestoffer.
 8. Friskpresset juice: Juice, der er friskpresset fra frisk frugt eller grønt uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, betragtes som et naturprodukt.
 9. Ferskvand: Rent drikkevand, der ikke er tilsat kemikalier eller behandlet med kunstige stoffer, er en af ​​de mest basale naturlige råvarer.

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende