4 sätt att stärka ditt immunförsvar

4 måder at styrke dit immunforsvar på

Føler du dig ofte syg, eller vil du blot mindske risikoen for at blive forkølet og styrke dit immunforsvar?Her er vi kommet med 4 råd til, hvordan du styrker dit immunforsvar. 

1: Spis en vitaminrig kost

Alle skal spise vitaminer, for at kroppen kan fungere, og for at kroppen kan få de vitaminer, den har brug for. Ved at spise vitaminrig mad styrkes kroppens celler og så kan kroppen bekæmpe kulden inden den er brudt ud. Når vi får de vitaminer, vi har brug for, får kroppen det, den skal bruge for at arbejde mod vira og forkølelse. Vores superfood mixSundhedshavn består af 5 økologiske superfoods, der alle styrker koppen og immunforsvaret på forskellig vis.

Eksempler på vitaminer, superfoods & mad kan styrke dit immunforsvar

Vitamin A: Findes i gulerødder,spirulina, mejeriprodukter,acerola, spinat.

Vitamin B: Er indespirulina, grønne bladgrøntsager, bælgfrugter og bær.

C-vitamin: Er indeacerola, llige,match, ingefær, citrusfrugter, grøntsager og spinat.

D-vitamin: Findes i fed fisk, sollys,match, skovsvamp

 

2: Flyt:

Ifølge undersøgelser har det vist sig, at man ved at bevæge sig mindsker infektionssygdomme, forkølelse og vira. Ved at bevæge sig øges hvide blodlegemer, og produktionen af T- og B-celler øges. 1 times gåtur hver dag øger beskyttelsen mod forkølelse. En utrænet person, der begynder at træne regelmæssigt, styrker gradvist sit immunforsvar og mindsker dermed sin modtagelighed for infektioner.

3. Sov ordentligt:

En anden måde at styrke immunforsvaret på er at sove ordentligt, den normale tid er mellem 6-8 timer per nat for kroppen at hvile ordentligt. I den tid du sover hviler kroppen ikke kun, men den arbejder for at beskytte mod diverse vira og forkølelse bør ikke bryde ud. 


4. Stress mindre

Når du er stresset stiger kortisolniveauet og det hævner sig så på immunforsvaret og gør det nemmere at få en infektion eller betændelse. Når du stresser mindre, arbejder kroppen på at undgå at blive forkølet, og kortisolniveauet falder. Det mindsker risikoen for at blive forkølet eller virus. Nogle gange kan du have brug for hjælp til at koble fra stressen. Vores superfood mix Hormon Harmony medAshwagandhai er udviklet netop til at modvirke stressreaktionen i kroppen. Et andet godt tip er at meditere – det er en effektiv måde at berolige kroppen og slukke for stressreaktionen.
 

Kilder:

Sådan kan du styrke dit immunforsvar - 1177 Vårdguiden
Mad til immunsystemet Kryy
Styrk immunforsvaret (apotekhjartat.se)

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende